Sluiten
Mijn winkelwagen

Spiced calamary in ragout sauce

Adriano Ribeiro, ex-piloot en eigenaar van Jose Gourmet, had tijdens zijn reizen vaak last van heimwee, en dan met name naar het Portugese eten. Jose Gourmet maakt dan ook traditionele Portugese producten om mee te nemen, waaronder vis in blik, olijfolie, azijn en confituren.

Om de beste smaak te garanderen houdt Jose Gourmet rekening met de seizoenen. Vis wordt alleen gevangen in het seizoen dat voor die vissoort het beste is. Ook het fruit en de olijven worden geplukt op het moment dat ze op de piek van hun smaak zijn.

De doosjes zijn ontworpen door verschillende kunstenaars, onder het toeziend oog van ontwerper Luis Mendonça. Hij is door Adriano Ribeiro ingehuurd om ervoor te zorgen dat de producten de aandacht trekken die ze verdienen. De verpakking is eigenlijk een uitnodiging voor het feestje dat zich in het blik bevindt. Want voor degenen die nog niet helemaal overtuigd zijn van de culinaire mogelijkheden van vis in blik: het bijzondere ontwerp is misschien net datgene wat sceptici over de drempel kan tillen om deze traditionele Portugese delicatessen te proberen. Dan kom je er vanzelf achter dat, in dit geval, de inhoud net zo bijzonder is als de buitenkant.

Lees meer
€ 4,99 Incl. BTW
Librije's Kadootje

Librije’s Kadootje is altijd een mooi cadeau voor iedere levensgenieter. De cadeaupas wordt geleverd in een mooie luxe box.

Bestellen

Cook like a chef

Eten zoals in De Librije maar dan aan je eigen eettafel. Bestel de box met het 4-gangenmenu dat Jonnie en Thérèse Boer samenstelden.

Cook Like a Chef

Recepten

Ook thuis kunt u nu heerlijke gerechten bereiden! Kijk hier voor recepten in Librije’s stijl.

Bekijk recepten