Sluiten
Mijn winkelwagen

Caribische kip met couscous en gemarineerde wortel

Bereidingswijze

Caribische kip
1. Snij de citroenen in partjes.
2. Meng de partjes met het specerijen mengsel.
3. Vul hiermee de kip. Bind deze dicht met bindgaren.
4. Maak een saus om te lakken door de boter te smelten en voeg hier de honing met Caribbean Spice aan toe.
5. Bak de kip eerst aan in de koekenpan, zodat het mooi goudbruin is gekleurd.
6. Vervolgens de kip insmeren met de honing laksaus.
7. De kip dan op een rooster in de oven van 140°C zetten gedurende 40 minuten.
8. Bestrijk elke 10 minuten de kip van de laksaus.
9. Haal de kip na deze 40 minuten uit de oven en verhoog de oven naar 200°C.
10. Zet de kip terug in de oven gedurende ongeveer 5 minuten, tot de huid mooi bruin en knapperig is.

Couscous
1. Kook de couscous gedurende 4 minuten in ruim kokend water met zout.
2. Giet dit vervolgens op een zeef.
3. Breng dit op smaak met een scheutje olie en een scheutje van de limoen gember azijn.
4. Vlak voor het serveren even warm roeren.

Wortel
1. Snij de bolletjes door de helft.
2. Vlak voor het serveren opwarmen in de marinade uit de pot.

Paksoi
1. Kook het water met de azijn, de suiker en de steranijs. Laat dit vijf minuten zachtjes trekken (tegen de kook aan). Haal daarna van het vuur.
2. Scheidt ondertussen de witte stelen van de paksoi van de groene bladeren.
3. De witte stelen in mooie lange banen snijden en hierover de marinade met steranijs gieten.
4. Snij de groene bladeren heel fijn en roerbak deze heel kort vlak voor het serveren van het gerecht.

Dressing
1. De citroen uit de kip uitknijpen.
2. Dit sap mengen met de ander ingrediënten en een keer goed doorroeren. Indien nodig iets zout toevoegen.

Boodschappenlijst

Caribische kip
1 hele boerderijkip
2 st citroen
1 el Caribbean Spice
2 el honing
50 gr boter

Couscous
150 gr handgerolde couscous
Limoen gember azijn (Mix & Match)
Olie

Wortel
1 potje wortelbolletjes (Jonnie en Oos)

Paksoi
1 st paksoi
100 gr water
100 gr azijn
80 gr suiker
2 st steranijs


Dressing
50 gr sinaasappelsap
20 gr Limoen gember azijn (Mix & Match)
Citroen uit de kip
40 gr olie
1 el honing

Serveren

De couscous als eerste op het bord leggen. Vervolgens de kip uitsnijden en in gelijke delen verdelen. De worteltjes en paksoi speels om de kip schikken en als laatste de dressing op en om het gerecht lepelen.

Bestel de producten uit dit recept
Librije's Kadootje

Librije’s Kadootje is altijd een mooi cadeau voor iedere levensgenieter. De cadeaupas wordt geleverd in een mooie luxe box.

Bestellen

Cook like a chef

Eten zoals in De Librije maar dan aan je eigen eettafel. Bestel de box met het 4-gangenmenu dat Jonnie en Thérèse Boer samenstelden.

Cook Like a Chef

Recepten

Ook thuis kunt u nu heerlijke gerechten bereiden! Kijk hier voor recepten in Librije’s stijl.

Bekijk recepten

Beste gast,

Van 17 t/m 25 februari is De Librije wegens vakantie gesloten. Vanaf dinsdag 26 februari as. zijn wij weer aanwezig en zullen wij de Librije’s Winkel-bestellingen vanaf dan verzendklaar maken. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Met vriendelijke groet.
Team Librije’s Winkel