Sluiten
Mijn winkelwagen

Gerookte zalm met een salade van handgerolde couscous en yoghurt

Bereidingswijze

Kook de couscous gedurende 4 minuten in 3 deciliter kokend water met zout. Giet dit vervolgens in een zeef. Breng de couscous op smaak met de Ras el Hanout kruiden, een scheutje olijfolie en de rasp van een halve citroenschil. Laat dit vervolgens afkoelen. Snij de cherrytomaatjes door de helft en marineer dit met de Zoute Citroen Dressing. Trek de blaadjes van de sla los van elkaar. Snij deze vervolgens op de nerf doormidden en snij hier een puntje van. Meng de mayonaise met de yoghurt.

Tips
Gebruik de Zoute Citroen Dressing ook in een lichte salade met kalfs- of kalkoenvlees.Gebruik de Ras el Hanout kruiden ook als marinade voor kippenbouten: maak 1 deciliter zonnebloemolie aan met 1 eetlepel Ras el Hanout. Marineer hierin de kip gedurende een uur en rooster deze daarna in een oven gaar op 140°C. De gerookte bietjes zijn ook lekker in een vegetarische salade met zachte geitenkaas. De Zoute Citroen Dressing is ook te gebruiken om komkommer mee in te maken. Snij hiervoor de komkommer in hele dunne plakjes. Zet vervolgens deze plakjes een hele dag in de Citroen Dressing. Voeg hier eventueel nog gehakte munt aan toe.

Boodschappenlijst

100 gram gerookte zalm
100 gram mayonaise
4 eetlepels yoghurt
6 cherrytomaatjes
1 kropje little gem sla (kleine kropsla)
½ citroen
1 theelepel Ras el Hanout kruiden
150 gram handgerolde couscous
2 eetlepels Zoute Citroen Dressing
½ potje Gerookte Bietjes

Serveren

Verdeel de couscous in een streep over het bord en leg hier de zalm bovenop. Steek hier vervolgens speels de tomaatjes, gerookte bietjes en sla nerven tussen. Verdeel vlak voor het serveren de yoghurtmayonaise over de salade.

Librije's Kadootje

Librije’s Kadootje is altijd een mooi cadeau voor iedere levensgenieter. De cadeaupas wordt geleverd in een mooie luxe box.

Bestellen

Cook like a chef

Eten zoals in De Librije maar dan aan je eigen eettafel. Bestel de box met het 4-gangenmenu dat Jonnie en Thérèse Boer samenstelden.

Cook Like a Chef

Recepten

Ook thuis kunt u nu heerlijke gerechten bereiden! Kijk hier voor recepten in Librije’s stijl.

Bekijk recepten