Sluiten
Mijn winkelwagen

Kruidige crumble met peer en hangop

Bereidingswijze

Hang de yoghurt op in een theedoek. Laat dit een nacht uithangen.

Verwarm de oven voor op 170°C.

Doe de boter, suiker, bloem, Ras el Hanout en een snufje zout samen in een kom.

Meng deze vervolgens met de vingertoppen tot mooie kruimels

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in gelijke blokjes.

Meng de peer met sinaasappelmarmelade.

Schep dit mengsel in een kleine ovenschaal en bedek dit met het kruimeldeeg.

Bak de crumble gedurende 20 tot 25 minuten in de oven.

Haal ondertussen de yoghurt uit het doek en doe dit in een kom.

Rasp hier de schil van de limoen en citroen doorheen en knijp het sap uit de limoen in de hangop.

Meng hier vervolgens ook 2 eetlepels vanillesuiker en de mascarpone doorheen.

Snijd de boerenmeisjes in dunne reepjes.

Boodschappenlijst

75 gram boter
100 gram suiker
100 gram bloem
1 theelepel Ras el Hanout
3 peren
2 el sinaasappelmarmelade
halve liter yoghurt
100 gram mascarpone
2 el vanillesuiker
1 limoen
1 citroen
half potje boerenmeisjes

Serveren

Verdeel de crumble over de borden. Schep hier de hangop naast en verdeel de boerenmeisjes eromheen.

Bestel de producten uit dit recept
Librije's Kadootje

Librije’s Kadootje is altijd een mooi cadeau voor iedere levensgenieter. De cadeaupas wordt geleverd in een mooie luxe box.

Bestellen

Cook like a chef

Eten zoals in De Librije maar dan aan je eigen eettafel. Bestel de box met het 4-gangenmenu dat Jonnie en Thérèse Boer samenstelden.

Cook Like a Chef

Recepten

Ook thuis kunt u nu heerlijke gerechten bereiden! Kijk hier voor recepten in Librije’s stijl.

Bekijk recepten