Sluiten
Mijn winkelwagen

Lamsbout, watermeloen en gin

voor 4 personen
Bereidingswijze

Lamsbout

Vul de lamsbout met de knoflook, tijm en rozemarijn. Bestrooi met zout en de salieblaadjes. Bind de bout op met slagerstouw. Zout ook de buitenkant van de bout. Gaar de bout in circa 50 minuten in een oven op 120 graden tot een kerntemperatuur van 56 graden en koel daarna terug in de koelkast.

Watermeloen

Maak met een appelboor een gat in de watermeloen. Zet de fles gin op zijn kop in de watermeloen en zet die 24 uur in de koelkast zodat de meloen zich volzuigt met de gin. Snijd de meloen in parten.

Pesto

Doe de basilicum, kaas, olie en pijnboompitten in de blender en mix tot een mooie pesto. Breng op smaak met de geraspte schil en het sap van 1 citroen en eventueel zout.

Boodschappenlijst

1 lamsbout zonder bot 5 tenen knoflook
3 takken tijm, blaadjes gerist
3 takken salie, alleen de blaadjes
1 watermeloen
1 fles GastroGin 'Gin & Jonnie'
240 gram basilicum
100 gram Remeker kaas 75 gram olijfolie
1 citroen
75 gram pijnboompitten 40 gram munt
zout

Serveren

Snijd de lamsbout in dunne plakken en verdeel die over de parten watermeloen. Lepel er wat pesto over. Serveer met takjes munt.

Librije's Kadootje

Librije’s Kadootje is altijd een mooi cadeau voor iedere levensgenieter. De cadeaupas wordt geleverd in een mooie luxe box.

Bestellen

Cook like a chef

Eten zoals in De Librije maar dan aan je eigen eettafel. Bestel de box met het 4-gangenmenu dat Jonnie en Thérèse Boer samenstelden.

Cook Like a Chef

Recepten

Ook thuis kunt u nu heerlijke gerechten bereiden! Kijk hier voor recepten in Librije’s stijl.

Bekijk recepten