Sluiten
Mijn winkelwagen

Pizza met paling, geitenkaas en Amsterdamse ui

voor 6 personen
Bereidingswijze

Pizzabodem
Los de gist op in het water. Meng dit met de rest van de ingrediënten tot een mooi egaal deeg. Laat dit rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld. Verwarm de Big Green Egg tot 220°C met een hierop een pizzasteen. Verdeel het deeg vervolgens in gelijke delen per persoon. Rol de bolletjes met een deegroller dun uit en steek ze uit met een ronde steker. Bak de pizza’s gedurende 3 minuten op de pizzasteen. Bereid het pizzadeeg alvorens u verder gaat met de rest van het recept.

Geitenkaas
Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de pizzabodems. Leg de pizza’s terug op de steen en bak nogmaals 5 minuten.

Paling
Maak de gerookte paling schoon. Verwijder de buikwand goed. Snijd in gelijke blokjes. Amsterdamse ui (Oos Kesbeke). Snijd de Amsterdamse uien in ringen. Rooster deze met een gasbrander

TIP Voeg één theelepel Za'atar Original spice toe aan het pizzadeeg

Boodschappenlijst

Pizzadeeg
380 gram bloem
15 gram gist
2 dl lauw water
1 tl zout
3 el olijfolie

Geitenkaas
250 gram geitenkaas

Paling
1 gerookte paling

Amsterdamse uien
6 Amsterdamse uien (Oos Kesbeke)

Slasoort
Vogelmuur of postelei

Serveren

SERVEREN
Verdeel de paling en de Amsterdamse ui over de pizza en leg deze nog kort op de Big Green Egg, zodat de pizza nog licht wordt verwarmd. Pluk de topjes van bijvoorbeeld vogelmuur en leg deze als laatste op de pizza. Besprenkel met een paar druppels olijfolie. LIBRIJE BIER Bij je frietje speciaal schenk je geen dure bordeaux, toch? Bij deze pizza gewoon een lekker fris Librije bier- tje. Extra spannend door toegevoegde gember en groene thee.

Librije's Kadootje

Librije’s Kadootje is altijd een mooi cadeau voor iedere levensgenieter. De cadeaupas wordt geleverd in een mooie luxe box.

Bestellen

Cook like a chef

Eten zoals in De Librije maar dan aan je eigen eettafel. Bestel de box met het 4-gangenmenu dat Jonnie en Thérèse Boer samenstelden.

Cook Like a Chef

Recepten

Ook thuis kunt u nu heerlijke gerechten bereiden! Kijk hier voor recepten in Librije’s stijl.

Bekijk recepten