Sluiten
Mijn winkelwagen

Pompoen met pistache en rode curry

Bereidingswijze

Pompoen
Snijd van een kwart van de pompoen plakken van ongeveer 2 mm dik.
Steek deze vervolgens uit met een kleine ronde steker.
Lepel de passievrucht uit en meng dit met de zoetzure marinade.
Marineer hierin de rondjes pompoen. Bij voorkeur een hele dag.
Snijd de rest van de pompoen in grove stukken.
Leg dit op grof zeezout.
Pof de pompoen vervolgens in een oven van 160°C gedurende een uur.
Breek dit als het gaar is in plukken uit elkaar en verwijder de schil.
Maak het dan op smaak met rode curry olie.

Rode curryolie
Meng de kruiden met de olie.
Laat dit minimaal een dag staan.
Zeef de kruiden uit de olie.

Rode currycrème 
Meng alle ingrediënten behalve de olie met elkaar.
Voeg dan de olie in een dunne straal toe, al mixend met de staafmixer.
Bewaar de crème in een spuitzak.

Pistache puree
Snijd de knolselderij in stukken en kook of stoom deze gaar.
Rooster ondertussen 160 gram van de pistache in een oven van 160°C gedurende 12 minuten.
Blender daarna de pistache samen met een scheutje melk helemaal fijn.
Als de knolselderij gaar is, deze op een zeef laten uitlekken en toevoegen aan de pistachemassa.
Nogmaals helemaal glad blenderen. 6. Indien nodig deze massa door een fijne zeef drukken.
Breng de puree op smaak met zout. 8. Bewaar de pistachepuree in een spuitzak in de warmhoudlade.

Gefrituurde pistache
Frituur de overige 40 gram pistache kort op 180°C. 2. Bestrooi met zout. Courgette
Snij de courgette in dunne plakjes.
Breng de courgette op smaak met olijfolie en zout.

Basisrecept zoetzuur marinade
½ rode peper
200 g suiker
200 g water
200 g azijn
10 zwarte peperkorrels

Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Kook alle ingrediënten samen op en laat ze 10 minuten zachtjes trekken.

Boodschappenlijst

1 st flespompoen
grof zeezout (ongeveer 1 kg)
2 dl zoetzuurmarinade (zie basisrecept)
1 passievrucht 200 g pistache
½ knolselderij
melk
2 mini courgettes
100 g Tomme de chevre (of andere stevige geitenkaas)
pompoenpitolie
Rode curryolie
4 el thai red curry
4 dl olie Rode currycrème
180 gr rode curryolie
40 gr yoghurt
45 gr eiwit
30 gr sushiazijn

Slasoorten of cress voor het garneren

Serveren

De plukken pompoen verdelen op het bord. Zet hier stippen op van de pistache puree en de rode curry crème. Steek hier de pompoen plakjes, courgette, geitenkaas en pistache tussen. Afmaken met verschillende cress soorten.

Librije's Kadootje

Librije’s Kadootje is altijd een mooi cadeau voor iedere levensgenieter. De cadeaupas wordt geleverd in een mooie luxe box.

Bestellen

Cook like a chef

Eten zoals in De Librije maar dan aan je eigen eettafel. Bestel de box met het 4-gangenmenu dat Jonnie en Thérèse Boer samenstelden.

Cook Like a Chef

Recepten

Ook thuis kunt u nu heerlijke gerechten bereiden! Kijk hier voor recepten in Librije’s stijl.

Bekijk recepten